spaendende-mejetaersker-fra-case-ih

Spændende mejetærsker fra Case IH

Fra Maskinbladet.dk den 17. november 2015

Case IHs omfattende opdateringer i 140-serien betegnes som de største ændringer siden lanceringen af 2388-modellen. Case IH's danske produkspecialist ser frem til at få mejetærskeren på det danske marked.

På Case IH-standen på Agritechnica kunne man opleve den nye Axial Flow 140-serie fra Case IH, som kommer på det danske marked til høsten 2016.

Den nye serie mejetærsker har fået efternavnet X-flow, som hentyder til en elektrisk aktuator fra danske Linak, som er placeret på venstre side af maskinen, og har med stangforbindelse fat i oversoldet på mejetærskeren.

Et gyroskop ved mejetærskerens kabine, sender informationer til Linak-aktuatoren og justerer soldet sidevejs, afhængig af de bakker, som mejetærskeren kører i. Der kan justeres op til 12 procent sidehæld.

- Systemet er en from for 3D-solde, ligesom på den større 230-serie, dog mere enkelt, og hvor Linak-aktuatoren sørger for at kører soldet tilbage til udgangsstilling hver gang det ikke er nødvendigt, som ved løft af skærebord og tømning af korntank, fortæller Niels Petersen, produktspecialist for mejetærsker hos Case IH.

Tærskeren til specialafgrøder

- Jeg plejer at sammenligne Axial Flow-princippet med korn, som gnides mod hænderne for at få kerne ud. Det er det samme, som der sker, når kornet kører igennem den lange rotor, og kornet gnides med broen hele vejen op igennem maskinen.

Ved netop specialafgrøder er rengøring en vigtig faktor i det daglige, og der gør den enkelte Axial Flow-opbygningen også mejetærskeren let at rengøre.

- Det er også blevet betydeligt lettere at skifte brosektionerne på maskinen, fremhæver Niels Petersen og hentyder til, at man er gået fra tre til seks bro-sektioner, og ned i halv vægt, for at lette udskiftningen af de enkelte sektioner. Derfor vejer én sektion nu 18 kg i stedet for 36 kg, som tidligere.

Når materialet falder igennem broen sker tilførselen til sold-arealet med seks snegle, frem for tidligere fem snegle.

Sneglene har samme diameter som de tidligere, men sidder tættere, og kører med en større hastighed, for at sætte kapaciteten op.

- Med 449 hestekræfter i 7140 modellen er der cirka 10 procent kapacitetforøgelse i modsætningen til den tidligere model med disse ændringer, fortæller Niels Petersen, som fremhæver 7140-modellen som den perfekte 30 fods-maskine.

Stor kabine

Med introduktionen af 130-serien fra Case IH blev kabinen opdateret til samme størrelse som 230-serien, som nu har skiftet navn til 240-serien.

Denne hjemmeside benytter cookies til at huske dine indstillinger og til statistik